Rom, Vatikanen

En guidad tur är ett absolut måste, om man inte är väldigt kunnig och har väldigt mkt tålamod och gott om tid… Med en guide slinker du elegant förbi de timslånga köerna och har du tur är ”hen” engagerad och kunnig även utanför det som står i historieböckerna. ”Vår” guide hade massor att berätta om t ex sixtinska kapellet och konstnärernas rivalitet om att få måla. Hur intressant som helst!

I vår guidade tur ingick också ett besök i den fantastiska St Peterskyrkan! Helt omöjligt att få bra bilder med min utrustning, blev bara grynigt och brusigt. Men lite kanske går att se.

Hur som helst, en fantastisk tretimmarsvandring i Vatikanen! Vassegoa, här kommer några bilder 🙂

 

Annons

12 reaktioner på ”Rom, Vatikanen

    • Ursäkta jag inte svarat tidigare, men inte hunnit vara inne på bloggen. Ja det var helt otroligt, vilka konstverk!! Vart man än vände sig 🙂 Bara Peterskyrkan tog 120 år att färdigställa. Hela Vatikanen vet jag inte. 🙂

  1. Tack för de fina bilderna från Rom. Vi var där för 2 år sedan o känner igen de flesta platserna.. En fantastisk stad.

  2. Wow! Jag har väldigt länge velat åka till Rom och njuta av dess skönhet – jag blir inte mindre sugen av dina bilder. Men inser även att det är ju ohyggligt mycket folk……. 😮

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s