Porto

Detta årets planerade rundresa med tåg i Italien har vi såklart ställt in. Tråkigt, men det är bara att gilla läget. Kan istället berätta om förra sommarens rundresa i Portugal. Det blir några inlägg av den resan, många bilder togs längs vägen; Porto-Coimbra-Cascais-Albufeira. Vi avslutade i Spanien och med en vandring längs Caminito del Rey.

Vi startade alltså i Porto, dit vi flög direktflyg från Köpenhamn. Porto var en slamrig, stökig, smutsig stad, mycket människor överallt och ibland trångt. Många spännande miljöer att fotografera! Speciellt områden längs floden Douro och bron Ponte de Dom Luís I.  

Gott om portvinshus är där såklart också, ska ni resa till Porto rekommenderar vi ett besök i något av husen med tillhörande portvinsprovning. Jo, riktigt gott, tyckte vi tillslut 🙂 Glöm föralldel inte heller att äta några Pastel del Nata eller besöka den kända järnvägsstationen São Bento.

Väldigt svårt att göra ett urval bilder! Så det blev nog lite för många…

Nåja – här kommer några miljöbilder från Porto – Vassegoa!

01b15b03b04b05b14b06b13b09b10b11b12b

En reaktion på ”Porto

  1. Vilken spännande stad. vacker är den också. inte märks på bilden att den skulle vara smutsig heller. Och bron. fantastisk. och det verkade som det byggs en hel del i Porto också. byggkranar som sticker upp bland fina tak.

Lämna en kommentar