About

Jag heter Annika, bor i Malmö med min familj. En gång i tiden en ganska stor och livlig familj på två vuxna, tre barn, en häst, en hund och en undulat. Numera har vi huset för oss själva; min man, min lille Jack Russellterrier Harley och jag.

Harley är den ständige följeslagaren på mina fotopromenader. Måste också berömma min man Michael som mycket tålmodigt bär o släpar grejer på fotoutflykter samt har STORT överseende med att jag sedan sitter i timmar vid datorn.

Jag fick min första systemkamera på min femtioårsdag, sommaren 2011. En Canon EOS 1000D. I nästan ett år låg den i sin låda (jag hatar nämligen ny elektronik/teknik) och blev upptagen endast när jag skulle känna lite på den. Tekniken blev som sagt en stor svårighet för mig att övervinna, men idag tycker jag att jag förstår sambanden. Jag har för att förstå bättre läst en distanskurs på några högskolepoäng vid högskolan i Jönköping; Visuell kommunikation. Göran Segeholm är en stor inspirationskälla som jag då lärde mig mycket av.

Sommaren 2013 uppgraderade jag kameran. Är numera lycklig ägare till en Canon 60D. Ja, jag vet, det är inte kameran som gör fotografen, men med mer kunskap kommer också högre ställda krav. Just nu går jag och funderar på att ta steget till en fullformatskamera…. Vi får se.

Tanken med denna blogg är inte att producera text utan bilderna ska vara i fokus. Jag hoppas att de som väljer att följa mig ska se en utveckling vad gäller fotograferandet, jag har så mycket kvar att lära mig och så många faser att gå igenom.

Jag fascineras av olika slags bilder olika perioder. Tycker om att utforska platser och skapa bildserier som berättar något eller förmedlar en känsla för platsen. Jag tycker om ”fina” välkomponerade bilder. ”Fulbilder”, svåra bilder, ångestladdade bilder osv är inget för mig. …just nu i alla fall måste jag kanske tillägga…

Vi får se vart detta leder helt enkelt!

Annika

 

 

 

19 reaktioner på ”About

 1. Heej Annika!! Men så fina bilder du tar!! Blev så nyfiken på alla, så jag har kollat igenom det mesta! Så kul att ha foto som intresse. Du är riktigt proffs ju! Ses snart igen i Haverdal! Kram Marita

 2. Hej Annika.
  Nu hittade jag dig 🙂

  Vi träffades ikväll på Haverdals strand ( jag som fotade mås ungen )

  Kanonfina bilder, riktigt fina.

  Extra roligt att träffa nån här uppe från ens födelsestad 🙂
  Ha det riktigt gott och jag återkommer med jämna mellanrum till din sida !

  MVH
  Morgan

  http://morgansfoton.blogspot.se/

  • den här kommentaren har jag inte sett innan, men så är jag inte speciellt bra på detta med datorerna…Den gömde sig väl nånstans. Tror jag svarat dig på nåt annan inlägg 🙂 Jag kollar in din sida emellanåt och blir riktigt inspirerad! 🙂

 3. Kul att hitta din blogg ! Jag fyller själv år snart och har önskat mig ett bidrag till en systemkamera … Kände i gen mig i det mesta som du skrev gällande teknik … Men har tänkt mig att kanske gå en kurs så jag lär mig använda kameran från grunden … Jag är egentligen helt ointresserad av teknik men älskar att fotografera.
  Hur som helst har du otroligt fina bilder i din blogg !
  // Maria 🙂

  • Tack Maria! Ja, tekniken är vad den är… Gick en kurs på Medborgarskolan, nybörjarkurs. Men den handlade nästan enbart om komposition, så jag var inte speciellt nöjd. Beror iofs kanske på vilken lärare man får. Själv har jag lärt mig allra mest från fototidningar, spec tidningen ”Digitalfoto”. Lycka till med tekniken 🙂

   Annika

 4. Tack för att du valt att följa min blogg! Inte minst för att jag då hittade din!

  Mycket fina bilder med ett fantastiskt ljus. Jag har tittat runt och är mycket imponerad. Själv har jag aldrig gått någon kurs – men jag ska…när jag får tid. Annars fungerar jag som du. Fotograferar och fotograferar och fotograferar.Jag har läst manualen, men använder bara bråkdelar av informationen. Om och när stressen i arbetet någon gång släpper ska jag också gå en kurs. Intressant att det fungerar så bra på distans över nätet. Jag har läst en del distanskurser i mina ämnen, men tänkte nog att när det gäller foto skulle jag behöva en grupp att gå ut och fota med. Kanske dags att tänka om!

 5. Allt är ju inte teknik heller 🙂 Man måste ha ett öga för vad man ska fota, det har du och det räcker långt. Har scrollat otaliga bloggar med massa fansy pansy foton, redigerade i photoshop varpå alla ser likadana ut. Jag började fota i april, så är ingen höjdare på att ta foton, men har fotat lite med den kameran du har, Canon 60D, och den gillar jag verkligen. En riktig arbetsmyra till kamera, men väldigt stor, håller med. Ska spara till en ny själv, jag har en liten men vill ha en med lite mer prestanda så ev. blir det en Canon 60D. Ska dock prova lite andra modeller först. Roligt att du hittade min blogg. Du har själv inspirerande inlägg så kommer kika vidare på din titt som tätt.

  • Hej!
   Tack! Nä allt är inte teknik, tack o lov! Kämpar på, men tills jag lärt ordentligt mig kör jag på känsla 😉
   Canon 60D tar bra bilder o ligger väldigt bra i handen. Men stor, som sagt.
   Kul att få kommentarer 🙂
   / Annika

 6. Hej. Ramlade in på din blogg och tycker den är toppen med fina bilder. Något jag uppskattar är att det finns text till fotona som berättar en liten historia om dem, de blir mer ”levande” när man vet fakta om fotona. 🙂

  • Hej! Det var snällt sagt! Vad roligt att du hittade hit 🙂 Ja det är lite balansgång det där med texten. Vill ju varken att den ska ta över eller att den lämnar ut någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s